«Турбота»: Цьогоріч на Київщині реабілітаційні послуги отримають в 4 рази більше для дітей з інвалідністю

Дата: 21.10.2024 16:00
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

На території Київщини продовжується реалізація цільової програми «Турбота» на 2021-2025 роки, яка спрямована на реабілітацію дітей з інвалідністю. 

Станом на жовтень 2024 року відновлювальні заходи погоджено для 653 дітей, а це в чотири рази більше, ніж тогорічний показник. В минулому році послуги отримали 156 дітей.

Також на Київщині триває реалізація програми підтримки дітей з інвалідністю, відповідно до Порядку використання коштів, затвердженого Кабінетом Міністрів. Державна програма забезпечує фінансування реабілітаційних послуг, які допомагають дітям з інвалідністю отримувати необхідну допомогу.

Згідно з державною програмою, у 2024 році реабілітаційними заходами забезпечено 880 дітей Київщини. 

Для забезпечення дитини послугами один з батьків дитини чи її законний представник має подати заяву разом з необхідними документами до місцевих органів за місцем реєстрації дитини (структурний підрозділ соціального захисту населення або ЦНАП).

Послуги з реабілітації надаються безкоштовно в межах граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини та визначаються за ступенем обмеження життєдіяльності. 

На дітей з інвалідністю з І, ІІ ступенем обмеження життєдіяльності вартість реабілітаційних заходів становить 16000 грн, на дітей з інвалідністю з ІІІ ступенем – 25000 грн.

Дізнатися більше за посиланням 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень