На Броварщині в рамках програми підготовки особового складу на 2022 рік пройшов тренувальний вихід 136-го батальйону територіальної оборони

Дата: 31.01.2022 13:26
Кількість переглядів: 2309

     Фото без опису

     29 січня 2022 року відбувся навчальний вихід на одній з відкритих тренувальних локацій біля міста Бровари.

              Нагадаємо, на загальних зборах 15 січня  був визначений графік, за яким будуть періодично проводитися навчальні заходи для кадрового та резервістського особового складу батальйону.

Фото без опису

 

Шикування особового складу на території Броварського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провів командир 136-го окремого батальйону ТрО майор Віктор Скороход. Керівником територіальної оборони Броварського району залишається виконувач обов’язків голови Броварської районної державної адміністрації Павло Проскочило.

           Зазначимо, що на навчальний вихід окрім штатного особового складу кадру батальйону, на збір прибуло багато резервістів, а також новачків. І не лише з Броварів, а й з територіальних громад району. Багато хто не приховував, що прийшов отримати знання та навички захисту рідного краю в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру — за покликом серця.

             Під час навчального дня особовий склад батальйону був розділений на дві групи за рівнем підготовки.

Фото без опису

З обома групами були проведені тренування з індивідуальної стрілецької підготовки, тактики малих груп, вивчені ТТХ та тактика застосування штатної зброї підрозділу - автомат, кулемет, гранатомет.  Інструкторами виступили фахівці з досвідом бойових дій на сході України — Іван Савельєв, Роман Дорул, Дмитро Ціріпов.

Фото без описуФото без опису

Протягом заняття були відпрацьовані теми:

1. Індивідуальна стрілецька підготовка (для новачків і запрошених місцевих мешканців).

2. Тактика застосування кулемету ДП-27/ДПМ.

3. Дії патруля при під час раптового вогневого контакту.

Фото без опису

Як зазначив керівний склад батальйону, навчально-тренувальний вихід пройшов у конструктивному руслі. На заваді не стала сніжна та вітряна погода, а бійці відпрацьовували на тренуваннях з великою самовіддачею.

Фото без описуФото без опису

 Передбачається, що такі навчально-тренувальні дні будуть проходити періодично. Також у лютому заплановані навчальні збори на об’єктах критичної інфраструктури, що входять до сфери відповідальності підрозділів ТрО.

Інформацію про територіальну оборону Броварського району читайте тут 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень